Ski renta i servis  062/8835400ski@ski.rs

Ski škola KopSport  060/0885088kopsport@ski.rs

Ski servis

Zašto servisirati skije?

Odgovor je vrlo jednostavan: svako od nas želi da uživa u skijanju, a sve više se skija na veštačkom snegu. Međutim, veštački sneg je značajno agresivniji od prirodnog i traži besprekorno pripremljene skije.

Kada ići na redovan servis?

• Pre prvog skijanja u sezoni.
• Svakih 4-5 dana provedenih na snegu.
• Na kraju sezone konzervirati skije.

Kada ići na vanredan servis?

Vrlo je važno da sami vodite računa i primetite određena oštećenja na skiji kao i promene u vožnji skija.

• Ukoliko primetite ogrebotine ili veća oštećenja na podlozi potrebno je popuniti osnovu, jer ova oštećenja mogu prouzrokovati još veće probleme.
• Ako vam skije na tvrđem snegu proklizavaju i nemate potpunu kontrolu u zaokretu, kantne se moraju odmah naoštriti jer vam je u ovom slučaju ugrožena i bezbednost. Oštrenjem bočnih i baznih kantni (ivica) na Reichmann mašini specijalnim kamenom vratiće se potpuno vođenje skije na ledenim stazama, a vi ćete postati sigurniji i zadovoljniji.
• Ukoliko su skije prespore i nemirne morate uraditi strukturu skije prilagođenu temperaturnim uslovima. Pravilnim izborom strukture, skija će perfektno klizati po snegu dok će transfer sa kantne na kantnu postati idealan.
Ukoliko ste primetili da je podloga suva i gruba, morate je voskiranjem osvežiti i zaštititi. Novi sloj kvalitetnog voska poboljšaće klizanje vaše skije i zaštititi je od propadanja.
• Izdvojili ste vreme, puno sredstava, prešli puno kilometara. Nemojte dozvoliti da zbog neservisirane ili loše servisirane opreme budete nezadovoljni vašim skijanjem.

Na najsavremenijim Reichmann mašinama u našem servisu rade posebno obučeni serviseri.

 

Faze servisa

Svaki skijaš ili border želi dobro servisiranu opremu. Često postavljana pitanja u servisu su: “Kako se servisiraju skije ili bord?” Pravo pitanje je: “Šta zapravo dobar servis radi mojim skijama/bordu?”

Inspekcija

Čišćenje ivica i podloge od prljavštine, a potom sledi skidanje voska koji je prethodno nanet. Tek nakon ove faze sledi provera oštećenja koja su nastala. Obavezno proveriti da li je podloga ravna, udubljena ili ispupčena.

Popunjavanje podloge

Sve ogrebotine i zareze , kao i oštećenja jezgra (ako je do njih došlo) treba popraviti odnosno popuniti kvalitetnim materijalom za popravku. Višak nanešenog materijala kao i čestice prljavštine skidamo specijalnim alatima i propuštanjem skije kroz mašinu sa brusnom trakom.

Brušenje podloge

Skija je sada spremna za jednu od dve najbitnije operacije, a to je brušenje po-dloge kamenom na prethodno zadatu strukturu. Ovo je vrlo važan momenat jer samo najsavremenije mašine imaju mogućnost da za razne temperaturne uslove kao i vrstu snega, izaberu najidealniju stru-kturu podloge da ne bi dolazilo do prevelikog trenja i lepljenja skija za sneg.

Brušenje ivica kantova

Bez dobro naoštrenih kantni nema uživanja i bezbednosti na skijanju. Zahvaljujući keramičkim diskovima sa strane i specijalnim kamenom oplemenjenim dijamantima odozdo, postiže se magična obrada kantni. Ovako naoštrene ivice garantuju neverovatnu lakoću pri zaokretu kao i podjednak ugao između bočne i bazne ivice celom dužinom skije.

Voskiranje

Poslednji korak servisa je voskiranje. Voskom se skija impregnira, a to je štiti od mehaničkih oštećenja i oksidacije. Jedna od zabluda je da voskiranje dovodi do veće brzine pri skijanju. Vosak pospešuje bolju kontrolu pri vožnji. Nanošenjem voska na skiju stvara se sloj koji poboljšava pokretljivost i klizanje skija na snegu.

Preuzimanje i dostava

Ukoliko niste u mogućnosti da dođete do našeg servisa, vršimo preuzimanje i isporuku ski opreme na teritoriji cele Srbije, od vrata do vrata kurirskom službom Bex. Po pozivu preuzimamo Vaše skije ili bord, dostavljamo u naš servis, servisiramo vašu opremu i potom vam vraćamo u roku od nekoliko dana. Štedimo vaše vreme i trudimo se da na stazu izađete potpuno spremni!

Cena dostave je 600 dinara, plus troškovi servisa koje možete pogledati u cenovniku.

Mašine

S ponosom vas obaveštavamo da u našem servisu posedujemo mašine vrhunskog kvaliteta nemačkog proizvođača Reichmann.
Na najsavremenijim mašinama u našem servisu rade posebno obučeni serviseri. Kako funkcionišu mašine na kojima radimo pročitajte u tekstu koji sledi.

PROFI S350 – Sređivanje podloge

Zahvaljujući svojoj širini i univerzalnom kamenu za čiste i fine strukture, PROFI S350 je posebno razvijana za alpsko skijanje i snowboard. Profi S350 takođe koristi i specijalnu vrstu kamena za predbrušenje i za finalno, fino brušenje. Specifičan dizajn i mogućnosti dozvoljavaju da se precizno rasporedi pritisak kako bi se dobili konveksni, odnosno konkavni oblici.

PROFI S350 je još jedna iz niza fantastičniih Rajhmanovih mašina, opre-mljena je strukturalnim trkačkim parametrima koji su razvijeni u saradnji sa odeljenjima za trke, nekolicine velikih ski proizvođača. Ta kombinacija stvara efikasnu mašinu za podešavanje skija, sa dodatnom pogodnošću profesionalnog trkačkog servisa.

Reichmann mašina za servisiranje

DTS-U PRO – Oštrenje kantni

DTS-U Pro je pravo čudo među mašinama za servisiranje skija/ snowboard-a. Četiri savršeno naoštrene ivice u samo jednom, jednostavnom koraku, pružaju neograničeno uživanje i bezbednost svim kori-snicima. Inovativan raspored diskova za oštrenje, omogućava simultanu obradu baze (osnove) i bočnih ivica. Rajhmanov HQT koncept oštrenja ivica je savršen dodatak svim mašinama za servisiranje skija. Kombinacija ovih mašina u servisu, pruža kompletan proces servisiranja, i pomaže ostvarivanju najboljeg kvaliteta.

Reichmann mašina

HQT – oštrenje ivica

Fantastična HQT tehnologija omogućava odlične rezultate servisa, celom dužinom snouborda. A, disk za poliranje osigurava glatke ivice bez nesavrsenosti. DTS-U Pro nudi ski ekspertima da podese različite uglove za bazu i za bočne ivice. Skije i snoubordovi dobijaju najfiniju površinu ivice, duže trajanje, najoštrije ivice I najbolje performanse, zahvaljujući HQT tehnologiji.

Servis skija